De Cliënt aan het woord

Op dit moment wordt Kobussen & Partners Psychologen door de cliënten beoordeeld met een 8!
Dit is over de periode 01-01-2018 t/m 31-12-2018, gemeten met de CQI.

We zijn er erg trots op en blijven ons inzetten om de cliënt tevreden te houden.

Mevr. (35 jaar)
Afgelopen najaar heb ik de Cogmed training gevolgd.  In mijn werk liep ik tegen problemen aan, als het stellen van prioriteiten en het niet afhandelen of vergeten van taken. Onderwerpen die elk beoordelingsgesprek wel aan de orde kwamen. Dit wilde ik graag verbeteren en ik kreeg het voorstel om deze training te gaan volgen.
Door de oefeningen heb ik geleerd om taken anders aan te pakken. Ik ben rustiger geworden en ik heb meer overzicht gekregen in mijn werk. Voor de Cogmed training raakte ik in drukke periodes het overzicht van nog liggende taken kwijt. Sinds de training heb ik de taken goed in beeld en lukt het steeds beter om er de juiste prioriteit aan te hangen.
Al tijdens de training merkte ik veranderingen in dagelijkse werkzaamheden. Zo kreeg al tijdens de trainingsperiode een compliment van mijn leidinggevende, dat ik veel rustiger bleef aan de telefoon.
Verder merk ik in kleine dingen dat de training voor mij goed heeft gewerkt. Zaken als vergeetachtigheid en spullen kwijtraken zijn enorm verbeterd. Het is een intensieve training, maar voor mij zeer de moeite waard geweest.

Fam. S.
Wij zijn twee jaar geleden terecht gekomen bij Kobussen & Partners Psychologen voor onze zoon die moeilijk kan leren, we wilden meer inzicht krijgen in de problematiek. Hij is getest wat hij zelf niet belastend vond. We kregen advies en ze gaven advies om mee aan de slag te gaan. Dat heeft uiteindelijk ook tot inzichten geleid op school dat de begeleiding anders moest. Ondertussen liep onze andere zoon ook tegen moeilijkheden aan op school en die is toen ook getest door dezelfde psycholoog. Dat was voor ons als ouders fijn omdat het toch al vertrouwd voelde.
Na een aantal maanden hadden we toch nog wat vragen. Binnen twee dagen ontvingen we een nette reactie waar we wat mee konden.
Dus positieve ervaringen met Kobussen & Partners Psychologen.

Mevr. P. (33 jaar)
Vrouw van, collega van, vriendin van, familie van en toen ook nog moeder…. Het werd me allemaal even te veel. Wie was ik nou? De balans tussen al deze “ietsen van” was zoek. Dat uitte zich in allerlei lichamelijk klachten, die dus een psychische achtergrond hadden. Al het eerste gesprek met de therapeut was een echte eyeopener. Gelijk de vinger op de zere plek. Niet de oplossing voor alle problemen, maar wel een goede start voor een pittig traject waarin ik zelf, met hulp van de therapeut, het vertrouwen in mezelf weer terug heb gekregen. Perfect willen zijn is niet nodig en ook niet mogelijk. Bewust keuzes maken tussen wat belangrijk is en wat even kan wachten: dat inzicht heeft mij meer ontspannen gemaakt. Het zal altijd een zwak punt blijven, dat perfectionisme, waar ik voor moet waken. Maar ik heb wel ingezien hoe ik er mee om kan gaan. In totaal ben ik 7 maanden (8 consulten) in behandeling geweest en ben van ‘hopeloos’ naar stabieler gegaan. Nooit verwacht !

Mevr. T. (21 jaar)
Mijn eerste gedachte nu ik dit typ is dat ik het erg fijn vond dat de psycholoog goed luisterde en mijn verhaal op juiste manier analyseerde. Dit gebeurde op basis van mensenkennis en ervaring vanuit het vak en niet vanuit medelijden, troost of steun, zoals je dat hebt of merkt bij goede vrienden en familie. Je neemt daardoor het advies en de informatie serieuzer en ga je er ook werkelijk iets mee doen.
Ik ben na enkele sessies er sterker uitgekomen dan ik had verwacht. Nu weet ik aan welke punten ik moet gaan werken. Daarnaast ben ik er ook achter gekomen hoe ik werkelijk ben, wat voor karakter en verschillende soorten eigenschappen ik heb.

“Accepteer zoals je bent, sommige eigenschappen kun je sturen (aan werken) aan andere weer niet, want zo ben je eenmaal !”

Mevr. A. (32 jaar)
Door de gesprekken met de therapeut heb ik goed inzicht gekregen in hoe ik een betere balans kan creëren tussen gevoel en verstand. Door een stukje bewustwording en de aangereikte handvaten weet ik hier steeds beter mee om te gaan. Iets waar ik mijn hele leven profijt van zal hebben.

Dhr. B.
In het voorjaar van 2009 ben ik bij Kobussen & Partners begonnen met het loopbaanbegeleidingstraject.
Bij mij rees de vraag al enige tijd of ik mijn werkzaamheden zou kunnen veranderen zodat ik mijn werktijden beter op ons gezin zou kunnen afstemmen ( ’s avonds thuis zijn). Ik ben werkzaam op muziekscholen, en daarvan zijn de werkuren voornamelijk op de middag en avond. ’s Ochtends is het lesvoorbereiding of vergaderingen.
Door tests en inzichten (met name de SWOT analyses vond ik sterk) ben ik er achter gekomen dat mijn werk wel geschikt is voor mij, maar de werktijden niet.
Samen met de therapeut heb ik een actieplan ontwikkeld om bladmuziek voor keyboards te gaan uitgeven. (daar is grote behoefte aan én ooit zou ik dit willen gaan doen). Op dit moment zijn de lesmethodes klaar, en liggen plannen om dit uit te gaan breiden.Dit alles geeft nu rust en energie!

Tot zover is het doel bereikt.

Mevr. M.
Mijn behandelaar wist op geheel eigen en scherpzinnige (maar toch ook eenvoudige) wijze mensen te helpen. Zeer heldere, prettige en effectieve werkwijze.

Mevr. B.
Ik kwam in therapie bij Kobussen & Partners op een moment dat ik mij compleet hopeloos voelde,  geen enkel perspectief zag en niet wist in welke richting het moest zoeken. Elke week hadden wij een gesprek.
In het begin kon ik alleen maar huilen voelde mij na de therapie alleen nog maar verdrietiger. Na een tijdje echter kwam er ruimte om van een afstandje naar mijzelf te kijken en te bekijken waar ik nu precies vastliep. Er werden mij steeds vragen gesteld waardoor ik over mijzelf ging nadenken. Ook keken wij heel praktisch naar situaties die niet goed waren gelopen. Soms kreeg ik opdrachtjes mee om thuis te oefenen. Langzaam kreeg ik meer inzicht in mijn situatie. Ook bekeken we hoe ik in moeilijke situaties anders zou kunnen handelen. Steeds was ik met mijn gevoel het uitgangspunt en ik werd nooit in een bepaalde richting geduwd. Inmiddels heb ik weer het gevoel dat ik weet wie ik ben en wat mij gelukkig maakt. Niet dat alles nu rozengeur en manenschijn is…. maar ik weet nu beter wat ik moet doen op momenten dat ik in de put zit zodat ik er zelf weer voor kan zorgen dat ik eruit kom. Hier heeft de therapie in hoge mate aan bijgedragen…..

Mevr. C.
Via mijn huisarts ben ik in contact gekomen met Kobussen en partners. Ik ben al eerder naar een psycholoog geweest waar ik niet zo tevreden ben weggegaan en vond het lastig om de stap opnieuw te moeten zetten. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik het heb gedaan en dat ik heb gekozen voor Kobussen en partners. Ik had het gevoel dat er echt naar mij werd geluisterd en dat ik begrepen werd, ook al vond ik mijn angsten zelf soms raar en onbegrijpelijk. Met mij gaat het nu een stuk beter en ik zit daardoor een stuk lekkerder in mijn vel. Voor iedereen die twijfelt om de stap wel of niet te zetten: Probeer het! Het heeft mij in ieder geval erg goed gedaan

Klik hier om zelf een ervaring in te sturen