ADHD-groep volwassenen start 6 september

Juni 2016

Op 6 september 2016 start er weer een nieuwe ADHD-groep voor volwassenen met de diagnose AD(H)D in Rosmalen. De 7 bijeenkomsten zullen tweewekelijks op dinsdagavond van 18.00 – 19.30 uur plaatsvinden. Voor meer informatie of aanmelden kunt u contact opnemen met het secretariaat: info@kobussen-partners.nl of telefonisch (073) 522 05 03.

De behandelgroep is vooral een vaardighedencursus, waarbij lotgenotencontact een belangrijke plaats inneemt. Door met anderen over AD(H)D te praten kun je herkenning en erkenning bij elkaar vinden, maar ook van elkaar leren. De cursus zal o.a. bestaan uit informatie over AD(H)D zodat u meer inzicht krijgt in de symptomen en hoe deze bij u tot uiting komen. Vervolgens worden er diverse thema’s behandeld waar mensen met AD(H)D tegen aan lopen, zoals planning, dagstructuur en omgaan met afleiding en uitstelgedrag. Ook wordt er aandacht besteed aan de gevolgen van AD(H)D op verschillende gebieden als sociale contacten en werk of studie.

Daarnaast willen we in het najaar van 2016 een nieuwe autismegroep voor volwassenen starten. Voor meer informatie over de inhoud van de groep zie de pagina Autisme groepsbehandeling. Ook voor deze groep kunt u zich aanmelden bij ons secretariaat.