Blog: Zelf je afweer Bijsturen, JA, het kan echt!

4 maart 2015

Zelf je afweer bijsturen

Oefeningen beïnvloeden het autonome zenuwstelsel en immuunsysteem Met simpele technieken zoals ademhalingsoefeningen, meditatie en herhaalde blootstelling aan koude kun je het autonome zenuwstelsel activeren en de reactie van je immuunsysteem remmen volgens ICEMAN Wim Hof.

Om zelf mee te beginnen een techniek van Wim Hof om energie en immuniteitssysteem op te laden:iceman

 Douche…geleidelijk naar koud, o zo zalig opkikkerend en gezond!

Nadat je voldoende nagevoeld hebt is het tijd voor de douche. Je neemt eerst een gewone douche met warm water. Dan douche je koud af dus met koud water eindigen! In het begin kan je geleidelijk beginnen met het gezicht(niet op het hoofd!), voeten en armen koud af te douchen.. Goed blijven ademen en dan ga je een aantal keer over de rug, de armen, de voeten, het gezicht, terug de rug enzovoort. “Amazing effect” heeft dat!

Na dit koud afdouchen voel je nog na in de douchecel alvorens je af te drogen. Zo bouw je met de tijd op naar echt koud afdouchen zonder meer. En als de tijd rijp is dan kan je koud beginnen douchen (voeten, gezicht, armen, later geleidelijk ook rug en heel lichaam) dan naar warm gaan even en dan terug koud afdouchen. Na verloop van tijd zal je zien dat je gewoon koud kunt douchen zonder meer!

Je voelt al vanaf het begin dat je hiermee start het enorme verschil met enkel een warme douche. Warm douchen maakt je achteraf loom. Koud afdouchen kikkert je helemaal op, laadt je energie op en zo ben je klaar voor je dag! Blote voeten op het gras of buiten op terras: “kou is mijn nobele vriend” Zeer heilzaam: na de douche (en in de winter aangekleed) met de blote voeten op het koude gras rondwandelen. Tot het te koud aanvoelt. Daarna kan je, zo nodig, de voeten wat afdrogen. Je zult merken dat je dan lange tijd blootsvoets in huis kan lopen tot je de behoefte voelt om sokken aan te trekken.

Gun al de cellen van jouw lichaam deze gratis gezondheidskuur die je energie oplaadt en je immuniteitsysteem een ware boost geeft. Je kunt de oefening in de loop van de dag herhalen, ze werkt het best als je maag niet met vertering bezig is dus dan voor de volgende maaltijd eigenlijk. Na verloop van tijd zal je ook merken dat je bewustzijn gevoed wordt, dat je conditioneringen aangepakt worden en je op een andere manier gaat leven: dieper, rijker, gelukkiger, genereuzer, liefdevoller voor alle leven enzovoort… En dat allemaal gratis met maar een kleine “inspanning”. Het is gewoon een kwestie van er mee te beginnen en in je dagelijks leven in te bouwen. Laat de eenvoudige techniek zijn werk doen…Succes!

Nuttig neveneffect na korte tijd al: de verwarming in het huis kan lager!

Voor mee informatie over de ICEMAN : http://www.innerfire.nl/

Jan van Dijk

GZ-psycholoog / sportpsycholoog