Ben jij al bekend met de ontwikkelingen op het gebied van e-Health?

10 april 2015

e-Health betekent dat instellingen zorg aanbieden met gebruikmaking van het internet. Vaak betreft het een combinatie van reguliere therapiesessies die worden afgewisseld met online interventie. Hierbij kun je denken aan chatten, opdrachten uitvoeren, mailen etc.. Er zijn voor instellingen en patiënten veel voordelen, waardoor e-Health in snel tempo steeds populairder wordt in Nederland.

 

Voordelen van e-Health zijn onder meer:

  • Cliënten kunnen in hun eigen tijd werken aan hun opdrachten.
  • Zorg wordt op iedere plaats toegankelijk via computer, tablet of smartphone.
  • De interactie met de patiënt wordt interactiever.
  • Beperkingen door fysieke afstanden nemen af.
  • Efficiencyslag mogelijk, waardoor zorgcapaciteit groeit.

 

Aan de slag

 

Ook binnen Kobussen & Partners wordt er actief ingezet op deze ontwikkeling. Speciaal hiervoor zijn we op 30 maart jl. gestart met de eerste e-Health training bij Minddistrict.

 

In de therapie is een goede behandelrelatie van grote invloed op het slagen van de therapie. De sessies tussen cliënt en therapeut zijn de basis hiervoor. Vaak is het wenselijk dat de cliënt middels bijvoorbeeld thuisopdrachten tussen de sessies door verder werkt aan zijn of haar doelen. Minddistrict heeft een speciaal e-Health platform ontwikkeld dat het faciliteren van e-Health binnen een zorginstelling mogelijk maakt. Dit platform kan in de toekomst een extra dimensie geven aan de behandelingen die wij aanbieden bij Kobussen & Partners.

 

Mogelijkheden van het e-Health-platform:

  • Via internet, achter computer, tablet of smartphone kunnen cliënten in hun eigen tijd verder werken aan de persoonlijke doelen van de therapie.
  • Er is de mogelijkheid tot onder andere psycho-educatie, registratieopdrachten, dagboeken en oefeningen.
  • Cliënten kunnen zelf verder werken met een thema of feedback krijgen van hun eigen therapeut.
  • De therapeut kan opdrachten klaar zetten die specifiek gericht zijn op de situatie, klachten en het proces van de cliënt.

 

De komende jaren zal e-Health steeds belangrijker worden binnen de zorg. Wij zijn er klaar voor, de techniek is er klaar voor. Nu is het aan ons om onze cliënten hierover in te lichten en kennis te laten maken met e-Health. Wordt vervolgd…

 

Anneloes Fick

Psychotherapeut (K&J) BIG